Jaarwisseling

Oud en nieuw is een feest dat helaas vaak wordt verstoord door agressie, geweld en andere ongeregeldheden. Met name hulpverleners lopen het risico om tijdens de jaarwisseling te maken te krijgen met agressie en geweld. De documenten en links in dit dossier ondersteunen gemeenten en ketenpartners bij het voorkomen en aanpakken van agressie tijdens de jaarwisseling.

Vuurwerk

Samenwerken aan een veilig oud en nieuw

De projectgroep Veilige Publieke Taak Noord-Nederland publiceerde vorig jaar een geactualiseerde versie van de handreiking 'Samenwerken aan een veilig oud en nieuw', voor gemeenten en ketenpartners in Noord-Nederland. De handreiking biedt ook veel informatie en leerpunten voor gemeenten en ketenpartners in de rest van Nederland.

Bekijk de handreiking Samenwerken aan een veilig oud en nieuw

Jaarwisseling 2014-2015

Het ministerie van Veiligheid & Justitie heeft onderzocht hoe de jaarwisseling 2014-2015 is verlopen wat betreft agressie en geweld.

Bekijk de brief aan de Tweede Kamer: Algeheel Beeld Jaarwisseling 2014-2015

Bekijk het rapport Oud en Nieuw 2014 - 2015 (Landelijk beeld van de incidenten tijdens de jaarwisseling 2014 - 2015 in Nederland)

Documenten en links

Bekijk relevante documenten over agressie en geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling

Aan de rechterzijde van deze pagina's ziet u weblinks naar andere websites met informatie over agressie tijdens de jaarwisseling.