Veilige publieke dienstverlening

Fysiek geweld, intimidatie, bedreiging, een scheldpartij, al dan niet online: veel ambtenaren krijgen in hun werk met agressie te maken. Of je nu bij een gemeente, ministerie of andere overheidsinstantie werkt. Agressie komt vaak door frustratie. Of omdat iemand druk uitoefent, bijvoorbeeld om een vergunning te krijgen. Soms is iemand die agressief is in de war. Wat de reden ook is: agressie tegen ambtenaren is onacceptabel.

Ambtenaren moeten zonder agressie en geweld hun werk kunnen doen. Onafhankelijk alle belangen kunnen wegen en besluiten kunnen nemen. Dat is de basis van onze democratie. Een veilige werkomgeving is daarbij enorm belangrijk. Daarin weet iedereen waar de grens ligt als het gaat om agressie of geweld. 

Ben jij bij een gemeente, ministerie, provincie of andere overheidsorganisatie verantwoordelijk voor die veilige werkomgeving? Als beleidsmaker, of als uitvoerder van dat beleid? Op deze website lees je hoe je agressie-incidenten voorkomt. En wat je kunt doen tijdens en na een incident.

Deze website vervangt de website agressievrijwerk.nl. Dit was de website van het programma Veilige Publieke Taak (VPT).