"Jij moet je bek houden!" - Veilige publieke dienstverlening en ondermijning

Op vrijdag 13 november organiseren A&O fonds gemeenten, Divosa en het ministerie van Binnenlandse Zaken een online bijeenkomst over omgaan met agressie tegen publieke dienstverleners. Uit onderzoek blijkt dat professionals in Nederland relatief vaak met onveiligheid op het werk te maken hebben. Deze onveilige situaties zorgen voor stress en vergroten de kans op uitval. Wat kunnen gemeenten doen om de brug te slaan tussen goede dienstverlening en veiligheid in het sociaal domein? Op deze vraag gaan we in op vrijdag 13 november.

Keynote spreker is Caroline Koetsenruijter, die het boek “Jij moet je bek houden” schreef. Ze is specialist op het gebied van conflicthantering.  Caroline vertelt hoe je kunt reageren en handelen bij onveilige situaties en wat dit van werkgevers vraagt. Interessant voor iedereen die zich bezighoudt met veiligheid in de publieke dienstverlening! Recent was Caroline ook te gast in Nieuwsuur , waar ze vertelde over agressie door corona (onderwerp start op 9 minuut 56, Caroline op 15 minuut 26). 

Andere sprekers zijn: 

  • Monique van Limpt. Zij geeft een historisch perspectief bij de ontwikkeling van veiligheidsbeleid en presenteert de Arbocatalogus.
  • David van Maanen. Hij laat zien hoe door een klantvriendelijkere benadering het aantal incidenten bij Sociale Dienst Drechtsteden met 90% is afgenomen. Hoe ziet zo’n klantvriendelijke dienstverlening er dan uit?
  • Tarik Divarci. Vanuit zijn jarenlange ervaring bij gemeenten door het hele land, geeft hij praktische tips over hoe je zorgfraude signaleert, aanpakt en voorkomt.

De bijeenkomst start om 9.30 uur en eindigt om 12.00. Meer informatie vind je op de website van Divosa. Je kunt je daar ook aanmelden. Wees er snel bij: de eerste 100 aanmelders krijgen het boek “Jij moet je bek houden” gratis thuisgestuurd!

Een jongen aan de balie laat paspoort zien aan vrouwelijke baliemedewerker.